Isi Perut BeLog Ini..

Sahabat Alam Belog

16 February 2011

Mendung Bererti Hujan!!

Imbasan Kenangan Suatu ketika dulu..
Hujan..Oo..hujan... Teringat pulak kisah tragis aku dan rumate ku Zuni, kat bangi dulu.. 


Al-kisahnya begini.. di sabtu petang yang damai..sambil bermalas-malasan di bilik melayan pC aku yang 24hours mendendangkan lagu (stop kejap kalo tym solat..or azan..) zuni menjengah then ajak aku pergi ke pasar malam.. Aku yang tengah free nih pon say YES jer la.. Biasanya aku suka pesan je..hehehe..

Motor kapcai merah putih hak milik Padel yang sangat banyak mencurahkan bakti dengan ahli-ahli kbh10a akan beraksi lagi hari ini..Cuaca mendung tika itu,tapi mendung kan tak bererti hujan.. so misi kami teruskan.. tak lupa jugak ambil oder member2 terdekat.. coz kalo tak amik kang.. ada jugak yang buat muka sepuluh juta sen tbalik karang..huk3.. 

Dan seperti biasa..Zuni penunggang dan aku setia menjadi pembonceng..coz kalau jadi penunggang, tuh maksudnya mencari bala..nak jadi penunggang macam mana kalau start motor pun aku tak lepas..hehheh..Sesampai di pasar malam..langit mula gelap.. erkk..petanda tak baik nih..aku dan zuni bergerak pantas..kalau biasanya pasar malam nih kami tawaf dalam 2-3 kali.. hari nih sekali harung je, semua order dah settle beli..

Masa nak guna topi keledar.. rintik-rintik hujan mula turun.. setitik demi setitik.. Alaaa hujan rintik-rintik je.. sempat sampai kat hostel nih.. Start motor dan terus memecut.. baru 100 meter di hadapan.. hujan renyai .. (bukan rintik2 lagi) nak patah balik U turn jauh lagi.. so, teruskan je la.. hujan semakin lebat.. dan bertambah lebat..tak boleh jadi nih.. habis basah kalau macam ni..ada station bus di hadapan.. ramai jugak penunggang yang berhenti kat situ..zuni perlahankan motor..

"wani, kite nak berhenti tak nih..? hujan makin lebat nih.!"..zuni berteriak melawan suara hujan dan bunyi motor..
"erkk.. nak berhenti ker?... baju dah basah nih..! "..aku membalas..selepas melihat keadaan aku dan zuni..baju putih yang kami guna dah melekat kat badan..errmmm tak boleh berhenti nih..
" tak payah la noh..lenjan je la..!!"
"a'a..konpem malu kalo berhenti nih..!!"

dan kami pun... Zroooom...


teriakkan kedengaran.. mana tak nya.. budak laki pon tak redah hujan tue.. kami yang comel-loteh nih.. main terjah jer...terpaksa weh!.. huhuhu..Sampai kat hostel.. hujan dah agak reda.. motor kami parking berhampiran blok.. bergegas masuk .. plastik makanan kami letak kat ruang tamu.. Terkejut member2 blok yang kebetulan lepak kat ruang tamu.. mana tak nya.. kami ber dua basah kuyup!.. kepala yang ditutupi helmet je tak basah.. 

Sempat jugak Member2 kepoh blok bertanya napa tak singgah kat bus station.. dan dengan selamba nyer kami menjawab..kalau stop kat sana memang kami jadi model la.. dah la baju  dah basah melekat pulak kat badan.. kaler putih  pulak tuh tudung pun kaler sama..xdapat nak cover.tuh yang terjah jer...grrr~~

Dah sudah mandi2.. masa nak makan, baru perasan.. murtabak ayam yang ku beli takda.. cari punya cari... rupanya terjatuh kat tepi motor..huk3.. so, aku makan kuih je la + bedal jugak makanan zuni ceket.. huhuhu.. Malang sungguh hari tuh..huk3.. tapi bila di ingat semula.. jadi lucu la pulak..heheh

p/s  : sapa kata mendung tak bererti hujan..tengok kami dah basah kuyup!!.. ahakssssss...;p

4 Orang yang Rajin:

muz said...

teringat time beli murtabak dalam hujan di bulan posa.. 5 tahun lalu

buuwa said...

hehe.. dugaan bulan posa tuh..hek3

Anonymous said...

wanieeeeeeeeeeeeeeee...uwaaaaa... rindu sesangat tau..bl tgk je page ni trus air mata xdpt nk tahan dah...rindu sgt saat suka duka kita dl...triak n gelak sama2... zni ckp perlihz , wanie ckp sabahan..kah kah

buuwa said...

wanie cuba abadikan kenangan2 kita kat sni.. recall back da memories.. ^_^ windu kat smuaa.. huuhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

More Easy to Blogwalking if your link was here...! ahaksssss...