Isi Perut BeLog Ini..

Sahabat Alam Belog

28 May 2017

Salam Ramadhan 2017

Assalamualaikum..

Agak lama rasanya meninggalkan corat-coret dunia blog, walaupun semenangnya berblog sekadar suka-suka.. untuk mengisi kekosongan waktu yang ada pada masa itu.

2017 ini rasa nak mula berceloteh kembali di alam blog itu hadir semula.. InsyaAllah.. Semoga kerajinan itu turut  hadir bersama. ^_^

Belum terlewat rasanya untuk mengucapkan Salam Ramadhan untuk semua. Semoga Ibadah kita untuk Ramadhan kali ini berlipat ganda dari tahun-tahun sebelumnya..Masih teringat Doa tahun lepas... "Semoga Ramadhan tahun ini merupakan Ramdhan terakhir dengan status bujang".. dan ternyata Allah memakbulkan doa tersebut.. Syukur Alhamdulillah..Terima Kasih Ya Allah.

21 August 2015

Bangkitlah Diri Mu!..

 "Ya.. selagi kita mampu untuk menghayun langkah.. Teruskan lah .. Jatuh.. Bangun selagi terdaya..  Kerana di hadapan itu sentiasa ada harapan.."

Kata-kata yang ku pelik dari fb seorang penulis Novel.. 
Boleh di kata hampir kesemua novel karya beliau telah menjadi koleksi peribadi!.. ^_^

Hidup ini suatu perjalanan yang panjang.. ada titik mula.. dan pasti juga mempunyai titik akhir. Pelbagai liku hidup kita lalui.. Pelbagai rasa! Masam, Pahit, Manis Masam, Tawar.. dan di sebalik rasa2 yang telah di tempuhi itu.. Kita telah menjadi diri kita hari ini.!

Kerana Pilihan itu sentiasa ada.. Mahu tersenyum atau Mahu terus berduka kita yang pilih.. Hidup ini Indah jika kita terus Tersenyum kerana senyuman itu ubat segala duka..
Chaiyokkkk!!.. ^_^

Lokasi : Kebun Getah Pak Suleiman-> Ayah Zela..

19 August 2015

Throw Back : Bff Trip Cuti-cuti Malaysia 2013

 Throw Back!.. Ya menjengah ke masa yang telah berlalu.. Cuti Hari Malaysia 2013. Menghabiskan cuti2 bersama sebelum Tuty melangkah ke Alam Perkahwinan. Zela pun dah menyusul.. dah jadi mak orang dah pun... Dah lama sangat pic nih rupanya.. hehe

Ya nih la Quality Time buat kami!.. Perjalanan berempat tapi dalam pic semua bertiga saja.. sebabnya yang sorang suka rela jadi Photographer kitorang!.. lalalala.. Thanks a lot to Zaib sebab sudi layan kerenah kami bertiga..^_^

Sebok Cari  Tarikh Lahir!


Berada di Puncak War Memorial Kundasang.. berlatar belakang Gunung Kinabalu


Tabik!
Gaya memasing.. :P
Meh gi tengok Lembu.. Lembu dah masuk kandang.. so, 123..Snap!!
Santai di hadapan Muzium Negeri
Beraksi di luar Muzium pon bulih..
Cool.. Mesilau, Kundasang


Pondok Usang.. Indah pemandangan di Sini! Serius Beb!..

Johor - Labuan - Sabah
Ya kami bertiga dari tempat yang berbeza.. mencipta ikatan persahabatan di alam kuliah. Kami bukan coursemate tapi kami kamsis-mate!.. Burhanudin Helmi menemukan kami! Nak bercerita tentang alam U.. terlalu banyak kisahnya..terlalu banyak untuk di refresh so kita skip la dulu. 

Ada masa nanti baru kita berceloteh panjang.. Bubyee...
pstttt... weh korg berdua.. Windu korang!..
Selamat menjadi isteri Soleha.. penyejuk jiwa.. penawar di hatii ya.. ;)

18 August 2015

Throw Back : Hari Bahagia Si Macik!


 Ingin mengabadikan Hari Bahagia Si Macik di sini walau agak terlewat ..
Di antara kami bertiga  : aku-Icha-Bia(nama glamor dalam blog ini : si  macik).. ternyata si Macik  yang melangkah dulu ke alam rumah & tangga..
So, macik.. jaga rumah  & tangga itu.. jangan sampai roboh kalau badai melanda.. Pepandai la handel agar Rumah & Tangga tuh tetap Utuh selamanya.. Setakat Rumah di tiup angin kicik2 itu normal.. ;) 
Kerana Bahagia itu kita yang cipta!... bukan nya bergolek datang depan mata.. ^_^


si macik with kesayangan.. Coco
Icha- kedua mempelai- Aku
Kami Bff berempat sebenarnya with Asman.. Geng bertekak!- 



Kejadian berlaku pada 15 March 2015 .. Selepas beberapa bulan baru lah di Update dalam blog nih.. dah kurang sangat ber-blog ini..Terlalu banyak kenangan hidup yang nak di selitkan di sini .. Terutama Hari Bahagia Kengkawan .. Will Update Soon.. Soon yang tah bila... heheh..

Nak tahu.. si macik masa kini dah berbadan dua pun.. rezeki anak dah sampai tuk dia.. Pa pun semoga berbahagia Macik!.. Dah kurang dah Hangout ngan si macik sejak dia dah kawin nih.. biasalah.. dah ada comitmment lain la katakan... ^_^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

More Easy to Blogwalking if your link was here...! ahaksssss...