Isi Perut BeLog Ini..

Sahabat Alam Belog

12 February 2011

Sendiri Cari Pasal...

Terpandang kasut di rak.. comelnya..tengok saiz.. same as my shoes size..
 Tersenyum Lebar...erkkk.. Pinjamm... ^_^


Kasut yang menarik minatku di pagi hari ..

Seawal pukul 10pagi aku dan si macik sudah terpacak di depan kedai nenek Hajar.. Niat di hati nak makan Cotto Makasar pagi nih..Dan ini semua atas cadangan si macik.. Aku ON saja.. (si macik belanja lor..!~thanks macik)

Selepas makan, melangkah ke Station Bus TungMa Nui Luk Express..beli tiket bus coz si macik mau pi kk hari ini.. bila di tanya untuk apa jawapannya memang besttt.. "pi cari gaduh!" heeheh...Pa pun semoga selamat di perjalanan macik! Beli tiket untuk perjalanan 12petang nanti.. ada 1 jam lagi sebelum bertolak.. sempat la jugak cuci mata di Syarikat perniagaan Lee.. (cam hebat jak bunyik kan.. kedai baju jak pun..hehee)

Sebelum naik bus, sempatlah jugak bersembang-sembang tentang hal semasa.. bukan tentang dunia or tentang hal politik.. cerita tentang hidup ini saja..topiknya agak serius so, aku tak dapat post kat sini..huhu..10 minit sebelum jam 12 si macik dah kena naik Bus.. Sebelum Bus bergerak, aku dah bergerak dulu..hehe..


Gerakan solo bermula.Destinasi ku, Kedai Nenek lagi.. aku lepak di kedai nenek sampai jam 3pm temankan kak.Anis.. sambil-sambil jadi waitress + tukang cuci piring..bukan selalu pun..

After 3pm.. perjuangan tuk mencari barang yang di pesan oleh Mum pulak.."Handphone" .. baru 100 meter berjalan.. kaki dah mula sakit.. adusss.. Perjalanan tetapku teruskan.. Dari satu kedai ke satu kedai aku terjah.. Tak juga jumpa handphone yang berkenan di hati..  Cerewetkah aku? kaki semakin sakit.. Rasa nak balik umah jak! tapi takut di marah pula.. amanah! huhuhu..

Selepas meronda berbelas-belas kedai.. Akhirnya berjumpa jugak benda yang berkenan di hati.. Hilang satu beban.. tapi tapi jari-jari kaki ku dah bertambah sakit.. aku berhenti di kedai jual vcd...kebetulan pekerjanya aku kenal.. dari bertanya khabar.. melalut cerita drama korea.. then melalut pulak cerita novel.. biasalah kalau minat dah sama kan..drama korea dan novel!.. tanpa aku sedar masa terus berlalu..hampir jam 6pm dah..aku pun berambus arrr dari kedai tuh..tapi sempat aku angkut 4 novel..Pinjam ya!. Yes! ada bahan bacaan baru..hhehehe

Langit dah mula gelap..tapi aku tetap berjalan sejibik cam kura2..bukan trep2 ayu.. bukan jugak control kiut.. tapi semua di sebabkan....sakit kaki! seksanya nak berjalan.. Aku pandang kasut yang aku pakai..berwarna coklat gelap..di tepinya terhias jahitan silang pangkah warna cream ada riben sedondon dengan warna kasut di bahagian hadapan dan belakang.. Comel ! Cantik! Kiut!..tapi... sangat menyeksakan! penderaan jari-jari kaki ku! Sakitt..!!.kalau Bukan kasut Cop Pinjam, sudah lama masuk tong sampah!!! grrrrrrr~~~
semua gara2 kasut comei ini..

10am-7.00pm...Apa yang ku rasa.. penat! letih ! & terdera...!seksanya berjalan tanpa keselesaan.. (T_T) kul 9.00pm aku dah di alam mimpi!

Pengajaran : Kiut @ Comel @ lawa bukan jaminan selesa!!! lagi 1.. jangan pinjam lagi! pakai kasut sendiri jak!!! huhu


8 Orang yang Rajin:

normaya_aristia said...

biar sakit asal bgaya.. hahhaha

eima said...

itu makanya jgn pakai org punya...kasutnya pon tidak merelakan..hehehehehe.....

buuwa said...

huhuhu.. kalo aku tau.. aku pake kasut sndri jak.. comei jugak kasut ku..tp tue la..begayakan.. melecet seh kaki... adeiii... (T_T)

wahidA said...

ndak mintak izin kali..itu pasal la sakit. huhu biarla selipar jepun yg penting selesa.haha

Kathz said...

Bah biasa la tu ging apa urg bilang tu Beauty is pain hahahaha

buuwa said...

wahid .. tuh la bai tuh..mintak izin ngan kasut jak..coz tuan punya teda plak tuh.. adei... mimang ketulahan bah... huk3

buuwa said...

kath.. huhuhu... ndak payah la cantik kalo seksa juak..huhuhu.. nyesal beiii... :(

-silawatieila- said...

hahahahah..comey kasut tu..keh2....wani, beauty is pain....kebenaran tu......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

More Easy to Blogwalking if your link was here...! ahaksssss...