Isi Perut BeLog Ini..

Sahabat Alam Belog

11 March 2011

Soalan yang TERSANGAT menguji minda..

Assalamualaikum..Salam Sejahtera pembuka kata... ( cewahh.. sopan santun hari nih..hek3) Pertama2 nak ucap thanks a lot kat Mommy Lavender & Novelgurl  coz sudi tag buuwa hatee .. Meh buuwa nak menjawab soalan2 cepu emas yang menguji minda nih..hehhe


1. Adakah anda rasa anda hot??
~ tak.. Mendung jak kat kampung aku nih.. kalau pi maen badminton pun lum tentu kuar peluh ..hek3

2. Upload gambar wallpaper/pic anda guna sekarang


3. Cerita pasal gambar
~ wallpaper kat pc aku..sapa dorang nih?? nih la hero & heroin drama korea You're beautiful..Napa jadi wallpaper aku?? sebab suka sangat ngan lagu2 dorg kat drama nih.. terutama lagu 'What should i do.. ' ..^_^


4. Bila kali terakhir makan ayam?
~ Ayam masak sos..makan free..yang pasti bukan korang yang masak.. bukan jugak aku yang masak.. Mum pon bukan..oder kat kedai? juga bukan....turun dari langit ka?? haha..yang pasti hari di hari ahad minggu lepas.. jeng3..

5. Lagu terakhir yang anda dengar?
~Baru jak dengar lagu selamat Hari Lahir..dari saujana. aku cari kat youtube sebab nak wish birthday pakcik Mat kat fb.. jap lg nak post kat wall dia..^_^

6. Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
~kan aku tengah cari lagu kat youtube.. dah kata td kannn..iskkkkkkkkk..;p

7. Selain name sendiri, anda dipanggil ape?
kat sek.rendah.. kena panggil Tebuan..c denise nih slalu pnggil nama nih.. huk3..
kat sek. men.. kena panggil Chocolate.. nih musuh2 aku kat form 5 c ikan Yu, c tomatoman, & c unta yang panggil ..huk3.. yang ndak best nya.. maC kekal sampai skang!


8. Tag 8 orang

~ isskk.. apasal banyak sangat nak di tag.. 1-2 dah la.. aku nih bukan ramai kawan lagik kat dunia blog nih..huk3.. tag member2 di fb bole ndak???...heheh

9. Siapakah no 1 anda?
muzri : schoolmate aku tym muda2 dulu kat srk .st francis xavier keningau sabah malaysia.. asia tenggara..

10. Katakan sesuatu tentang no 5
gimi : i loike crita2 gimi.. teguran tak direct. beralas orang kata.. ^_^

11. Orang no 3 berhubungan dengan siapa?
zimie : aikss..zme nih rakan se-kbh..rakan se-U..rakan se-kuliah yang jugak berhubungan dengan rakan se-kuliah kami..mr.F.... hahahha

12. Bagaimana pula no 4?
maya : twins gurl batch kitorang!.. twins ngan c mimi.. dua2 penah menjadi kamceng aku tym school dulu2.. ^_^

13. Pesanan buat no 6?
silah : nak kartun comei cam yg silah dapat tuh jugakkkkkk..;p hak3.. rajin2 makan tembikai susu.. tembikai merah biar bagi kat aku je..hahaha

14. Kata-kata cinta buat no 2?
eila : erkk... dia lagi terre ngan ayat2 cinta nih.. '..bercinta after kawin is better than becinta before kawin..' .. apa kata anda.. ? ;p

15. Adakah no 7 dan no 8 mempunyai persamaan?
~  
nengsi & princessqish : dua2 nya pompuan.. dan dua2nya baya adek2 aku je.. heheh

16. Berikan 5 perkara yang anda tahu tentang no 1
~ kipas susah mati chelsea!. KTBFFH..!!
~ maintain kurus dari dulu sampe skang.. diet kot.. hak3
~ suka jersi no.7.. tah sebab apa.. aku lum tanya lagik..
~ dia tengah makan sekarang nih..hak3
~ pass makan dia tidurr... wakakkak
~ bangun tidur dia makan lagikk... tp tetap kurus jugak.. hhahha.. 
~ erkkk...telebey suda...;p

17. Persamaan antara kambing dan lembu?
~ dua2 penah jadi nama glamor member2 aku kat form 3 & form 5 dulu.. hak3

18. Perasaan ketika jawab tag ni?
~ aku nak soalan yang lebih mencabar buleh ??????

19. Adakah anda tahu Rizman itu sengal?
~ erm.. nak kata adek bradek aku.. bukan sebab kitorang semua pompuan..

~ nak kata.. bro in law... pon bukan... my bro in Law -brader Yush..^_^
~ nak kata .. bf kakak or adek aku... tak jugakk...
~ nak kata bf aku lagik bukan...(adakah?? hak3..)
~ nak kata nama anak aku.. erkkk.. aku mana ada anak.. xkawin lg pon.. muhahah..
~kesimpulan aku tak kenal orang nih la.. sapa dia erkkk???

Aik.. abis dah?? ingat banyak lagik tadi.. hehe.. wokey aku nak pi masak.. yang di tag.. rajin2 orang wat entry nih k.. aku nak tau jugak jawapan korang.. hak3 

15 Orang yang Rajin:

Maya said...

wakakkaka... soalan dari aku lak
BILA NAK KAWIN?.. sila jwb...

buuwa said...

aku pon nak tau jugakkkk.. bila aku akn kawin erk..?? ada ahli nujum x di sini.. hak3

Novelgurl said...

Salam..haa~ anda kawin hujung taon nie hak2

buuwa said...

salam.. tima kasih ahli nujum.. hahahah.. mungkin kah?? ;p

imizah said...

waniiii nak kena ko ni.dush2.tak pepasal kene post blog pasal tag ko ni.kahkah

muz said...

salam. Buat sekian kali nya saya rasa amat terharu ini kerana anda meletakkan nama saya sebagai nombor 1, bukan 2,3,4 apatah lagi yang ke lapan belas ratus juta.. tapi kan yg no 16 slps fakta ke3 aku rasa mcm nk cucuk je biji mata ko dgn berus gigi aku yg tahun lepas punye..haha

p/s: Org byk songeh sbb tak tau bsyukur :)

buuwa said...

zimie... well.. ko antara orang yang wajib di tag.. hek3

buuwa said...

muz ..dah ko jak lelaki yg aku tag.. so, ko la no.1.. hek3..
no.16 tuh... semua fakta jugak kan..kan.. aku tau ko malu nak ngaku kan.. xpa aku paam.. hak3

muz said...

Yelah fakta sampe ati ko kasi pecah sa pnya rahsia nti sa mo bikin entri psl ko buleh no?

Novelgurl said...

Yupss ! Inyaa-Allah

;P

buuwa said...

muz..wat la sapa takut...;p

Gimi said...

=)

imizah said...

kah3 adoi nanti TAG la byk2 lagi ye :p

TuTy_DeE said...

mn aku??hikhik

buuwa said...

tuty ; adeiii.... ko tuh ari ndak aktif.. ndak ku ter-tag.. huk3 ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

More Easy to Blogwalking if your link was here...! ahaksssss...