Isi Perut BeLog Ini..

Sahabat Alam Belog

20 March 2011

Santai bersama | Ice Lemon Tea

Assalamualaikum..
Tengah hari yang agak panas hari nih..Tv & Kipas Off sebab 'MATI KARAN'.. Online kejap sebelum bateri lappy kong.. Cuaca macam nih bestnya minum minuman sejuk2 kan... Ermm.. Menjengah ke dapur, Ada beberapa jenis cordial - sirap, honeydew, oren, laici, soursoup, .. ermm.. check lagi.. ada milo, tea, Radix.. ermmm.. nak buat apa erk... 


Berfikir2... teringat pula pagi tadi Mum ada beli Lemon.. seringgit 4 bijik! Okay.. dah tahu nak buat apa..Senyum.. Ambil gelas..erkk.. gelas? kecik sangat !tukar la.. jug? besar sangat.. ermmm... oowhh.. botol air nih sesuai.. bermula la..


Isi kandungannya :
  • 2 uncang Sabah Tea
  • 3 hirisan lemon..
  • 2 sudu gula..
  • air panas/suam/sejuk..suka hati lah..
  • kiub ais... banyak2 biar sejuk..
  • segaris senyuman biar tambah manis..

Tea + gula + air panas ... kacau2.. gula dah larut, perah sikit jus lemon.. then masukkan hirisan lemon.. pass tu masukkan kiub ais.. aku letak banyak ais.. biar sejukkk!!..hek3.. kacau2.. godak2 .. siap..angkat bawah depan lappy.. on lappy.. blogging.. hahhaha

Erkk..before on lappy sempat juga Ice lemon Tea aku nih jadi model kejap..

Point penting kat sini.. aku minum SABAH TEA~ Dari Hutan Hujan Borneo.. Napa SABAH TEA? adakah sebab aku berasal dari Sabah??? Nope.. Sebenarnya sebab SABAH TEA lebih sedap dari Tea lain2 brand tau.. Tak percaya? cuba la.. Aku dah try minum Tea brand lain, tapi Teh sabah tetap No.1.. 


Info : buat pengetahuan korang, SABAH TEA nih bebas dari penggunaan racun serangga dan tanpa bahan pengawet.. warna Original.. bau Teh Sabah nih agak berbeza sedikit dengan Tea lain.. macam bau herba pun ada..^_^ Nak info lanjut.. klik lah kat sini -> SABAH TEA

Teringat pula kenangan zaman kampus dulu.. boleh kata setiap malam, akak senior dan member2 akan lepak di bilik aku sambil menikmati Sabah Teh nih.. Masa tue, aku sorang je yang ada stok Teh Sabah.. Mungkin sebab aku sorang je member Sabahan diorang masa tue..heheh

p/s : aikss...cerita ice lemon tea aku nih cam tengah buat promosi pulak kan..heheh

17 Orang yang Rajin:

Novelgurl said...

Salam..waah segarnya rasa..eh..siapa y minum sbnrnya nie...ehe~

nancy neng said...

hantar2 la ke sini 1..hehe..best o..

buuwa said...

novelgurl & neng : ku kirimkan minuman nih di angin lalu... hek3

mommylavender said...

waduuuuuuh2 eanak bangat neh~hee.tempat mommy ujan...tapi karan still bernyawa tu yg tambah2 sejuk. bt kan mommy tapi tak nak ais tau....heee

buuwa said...

mommy bole2... hehheheh...^_^

TuTy_DeE said...

bestnya....ermmm...cne pn mati karan td...nsib baik x lm...huahua

buuwa said...

sejak akhir2 nih.. terasa meminati ice lemon tea.. biasanya layan meelo ice jak.. heheh.. cni pon mati karan ndak lama ty... tp dalam 2 jam jugak la..hhehehe

MERAH said...

tak sukaaa!hehe.

i am S!L4H.. said...

huyooohh sedap nye tgok air die.
terase kesegaran sampai kt tekak. sambil menghirup udare petang. kehkeh
*hiperbola x?*

buuwa said...

silah.. hahaha.. agak meng hiperbolakan.. tuh baru ice lemon tea.. kang bg masuk minuman pelik2..konpem terasa terbang di udara pulak..hahaha

imizah said...

suka gak minum teh sabah ni.ada lagi kat rumah.tapi ndak pernah wat ais lemon tea.hihi

p/s: kau tukar lagi background ya?kah3

Buuwa said...

layan teh sabah jugak rupanya..hehhe... ^_^ sedap oo wat ice lemon tea... heheh..

upss.. akhirnya buat kali ke-3..hahha

i am S!L4H.. said...

haha. pelik2 camane tu? kuikui. minum la minuman yg baik, suci lg bersih. heee~

Buuwa said...

silah : jgan cakap just Honeydew ya... hahhaahha

Anonymous said...

teh ais limau kurang manis wonneiyy...hehehe....oloow..testing testing....bulih ka....jiraya..

Buuwa said...

bulih bah kalo ko..kakashi...^_^

Anonymous said...

arigatoguzaimazzz...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

More Easy to Blogwalking if your link was here...! ahaksssss...