Isi Perut BeLog Ini..

Sahabat Alam Belog

19 March 2011

Sambil Menyelam Minum Air | iPanelonline

"Sambil menyelam minum air... "

Walaupun aku antara blogger yang berblogging sekadar suka2, blogger picisan orang kata.. tapi takda salahnya kalau mencuba sesuatu yang mungkin boleh mendatangkan hasil..kan.kan.. ^_^ 

Buat masa nih ada 2 jenis iklan jak ku tepek kat blog aku nih.. huk3.. Pada mulanya aku meletakkan iklan nuffnang di blog...(nih aku dah check ada income... 0.25 sen dah.. hak3)<-- lagi ramai orang jenguk blog, lagi banyak income kot.. then iklan heartbeat pulak... (tak pernah aku check keadaannya).. iklan ChurpChurp..aku tak reti cam mana nak letakk huhuhu.. & iklan nih memerlukan kerajinan kawan2 sahabat2.. teman2.. untuk meng-klik iklah tersebut tuk mendapat income..huhu

Hari ni pulak..terbaca entry tentang 'INCOME melalui jawab Survey '.. Maksudnya dengan menjawab Survey..boleh dapat point.. nilainya tak tetap, bergantung dengan jenis survey.. POint2 nih pulak boleh di Tebus @ tukar dengan Duit @ Money @ Wang.. hehehe.. besh kan...  nah! tunggu apa lagi.. Jom kita mencuba jaya..hek3 


Aku dah daftar.. kalau korang berminat.. korang boleh daftar gak... 

  • Nak daftar korang boleh klik ini ---> DAFTAR iPANELONLINE
  • Then isi butiran data2 sebijik macam nak buat email... tak susah..semudah abc.. 123..
  • Pass tu, mail untuk pengesahan akan dihantar kat email korang.. Buka email then akifkan..
  • Dah aktifkan.. boleh lah login.. eh, korang gi check kat 'Mata Saya' cofirm dah ada 50 mata percuma coz korang dah daftar!.. pssttt.. 5o mata = 50 sen tau! ^_^

Persoalannya.. MACAM MANA NAK TAMBAH POINT??
  • Sila rajin2kan diri anda untuk menjenguk akaun anda di iPanelonline .. survey akan dihantar ke akaun di halaman anda..^_^ Tips jawab soalan.. jawablah secara jujur.. insyaAllah murah rezeki .. dah jawab tue nanti semak point kat pemberian mata (contoh : 500 mata = RM 5..).. point berubah2 tau.. "lagi jujur.. lagi banyak point.." hek3.. 

MACAM MANA pulak nak tukar mata kepada Duit??
  • Paling penting.. buat akaun Paypal dulu.. yang takda, sila berbuat demikian kat sini -> Paypal    .. mudah jak buat nya jan risau Wokey..^_^ 
  • Lepas tuh.. masuk kat Akaun iPanelonline korang, gi kat 'Halaman Saya' Klik kat 'Menebus Markah'..Then pilih la nilai duit yang korang  nak.. minimum 500 markah tuk RM5..Nak Ratus2 pon bole .. tunggu Mata korang jadik ribu2 dulu ya..heheh..
  • Then.. sila follow arahan selanjutnya...
Sharing is Caring.. Caring is Loving.. Loving is Friendship..

upss.. info di peroleh dari blog -->mrs.sabri <--

p/s : bunyi cam best kan.. Apa lagik... jom la sama2 kita menjawab survey yang di beri..  ^_^

7 Orang yang Rajin:

muz said...

Best nih.. Aku akan try harap2 yg ni jadi, nuff nang aku x sure ape problem aku tak leh login acc lg.. Thanks for sharing caring loving n frenship hehe ^^

nancy neng said...

okie kak buu..tQ ya..:)

perondajaketbiru74 said...

hmmmm sekarang ni macam2 cara nak buat duit yg penting rajin

buuwa said...

muz : bah try2...aku dah try wat.. survei nya sng jak pon..^_^

neng : Wokey..sambil2.. heheh

Perondajaketbiru : yups..tp sometime takut jugak kalo yg libatkan internet nih..kang kena tipu jak hek3

Novelgurl said...

Salam..adehh! bnyk sngt daftar nie,,pening hu2

imizah said...

wani.dah ;)

kenapa takde pon survey yang dihantar pada aku? hoho!

Buuwa said...

zimie... esok dia antr la... hehehh... biasa 1 survey dalam 300-500 mata.. kalo ko rajin, & nak tambah mata yg sket2.. bole gi klik survey ahli.. kat situ adasurvey2 simple..pun bole dapat mata jugak...^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

More Easy to Blogwalking if your link was here...! ahaksssss...