Isi Perut BeLog Ini..

Sahabat Alam Belog

24 September 2011

Saya 'Jealous' tau..

Hari nih Mum & sis Misz dah melepasi sempadan negara..Petang tadi dalam jam 4petang bertolak dari Tawau dan dalam jam 6petang dah berada di Nunukan. Kiranya telah menjejakkan kaki di Indonesia. Tak dapat ku bayangkan keadaanya.. Dari yang di ceritakan, ramai Orang!.. waa.. barang2 yang di bawah pula di angkat oleh buruh yang telah diupah untuk memudahkan perjalanan.. yalah kalau bawa banyak barang macam mana nak angkatkan.. 

Tika ini Mum & sis Misz dah berada di atas Kapal Laut yang akan bertolak Jam 10malam ini untuk meneruskan perjalanan Nunukan ke Pare-pare (Pare-pare nih dah kat sulawesi rupanye..baru tau!~)1 kata saja yang sis.Misz katakan tadi.. BESARNYA KAPAL nih!!..bilik pulak sewa bilik di bahagian atas kapal.. best berangin katanya.. huhu (dalam kepala terbayang kapal titanic...ke-jeles-an melanda diri ..hak3

Perjalanan akan memakan 2 malam 1 hari .. InsyaAllah akan sampai di Pare-pare (selatan sulawesi) pada pagi isnin... Disebabkan aku tak dapat membayangkan kedudukan tempat2 yang di sebutkan.. aku telah merajinkan diri untuk check Google maps!.. hhoho.. meh nak kongsi perjalanan yang Mum & Sis Misz tempuh dari peta incik google...^_^

 nih Tawau ke Nunukan. naik kapal laut yang kecil.. 

 Nunukan ke Pare-pare, Sulawesi Selatan (Tanah Asal Usul Bugis) yang nih la naik kapal laut yang besar.. besar macam mana tue aku tak tahu.. saja membayangkan Titanic tue.. hek3..

Dari Pare-pare nanti, akan ke Pinrang ~ di sini Mum akan berjumpa dengan sanak saudara yang dah ready tuk sambut kedatangan MUm.. (Hari nih Kakak MUM dah gerak pun ke Pare-pare.. kalau tak silap naik kereta 1jam-2 jam je kot perjalanan.. ..Excited punya pasal..hek3..)

~~Perasaan ku ketika ini... Sangat la Jelesss.. Nyesal aku tolak Offer MUM tuk ikut hari tue.. kalau tak,confirm aku yang berada di sana tika ini.. Huaaaa.. (T_T)

p/s: harap betul lah lokasi2 yang aku laporkan ini..kuang3...

10 Orang yang Rajin:

TuTy_DeE said...

alala...pnya rugi ko x ikut...huhu..
someday...aku mau g sn jg... ^_*

Buuwa said...

@TuTy_DeE
sob2... baru terasa menyesal.. huk3.. ndakpa.. next tym kan ku pastikan mau pigi jugak.. & tak mo pigi nek kapal terbang.. mo naik kapal laut jugak.!! ..;p

pigi 1 family la ty.. msti best...;p

Novelgurl said...

adeh2! pening bce peta uh..haha..
relakss ^^ myesl kmudian x b'guna tnggu rezeki len kali lak ;D

Anonymous said...

wuuiii nah....best nyeeee...napa ko tolak waaa...adooiiii...ko takut mabuk laut errrkk....hehhe :D
bila nampak maps tu...jauh jugak errrkk....makan hari jugak errkkk.
janji balik ada ole2...ehehee..
selamat jadi tuan rumah waaa....
hatake.. :)

Buuwa said...

@Novelgurl
adeii.. sori adek ku syang.. tue dah bg entry tuk pemahaman peta ya.. ;p

Buuwa said...

@Hatake
Aku takut bah ikut.. nanti tiba2 di kasih kawin ka..di mana aku mo lari.. ndak tauk jalan.. kah3..

iya menjadi tuan rumah@tukang masak juga tukang makan buat masa ini.. hehe

Anonymous said...

ya jugak....jan pigi bahaya....nanti kanak kasi kawen..hahahaa....
hatake..

Buuwa said...

@Hatake
nih la kesan selalu tengok drama indon nih...bpikir pun cam drama jak.. hahhha

Anonymous said...

eerrkkkkk..hehehehe...jd mau laya korea keee..jepun nih..
hatake. :)

Anonymous said...

my mum bru seja blk dr sna tuh .. byk ole2 dibawanya .
\(^O^)/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

More Easy to Blogwalking if your link was here...! ahaksssss...