Isi Perut BeLog Ini..

Sahabat Alam Belog

13 July 2012

Jadual Hujung Minggu ini

Assalamualaikum..

Hari  yang gelap kini masih gelap..
Aku bangun sebelum subuh.. dah sepatutnya.. mandi juga sebelum subuh itu yang terbaik.. tapi aku nih.. bangun sebelum subuh, buka laptop sebelum subuh.. huahuhau.. mandi pulak selepas subuh.. apa nak jadi nih? awet tua la pasnih.. 

Hari nih .. Esok.. dan Lusa memerlukan tenaga yang lebih , aku kena menghadirkan diri kat kenduri kawin kazen aku . Sebenarnya aku tak bermood nak pergi sebab terasa badan ini memerlukan rehat hujung mingggu .. Bersantai2 di rumah sambil dengar lagu..manjakan badan diatas katil.. bantal.. selimut & novel.. alangkah indahnya cuti hujung minggu yang ku impikan.. tapi terbukti ia bakal menjadi mimpi semata.. huk3

So, hari ini jadual untuk hari ini.. keja dari 9am ke 5pm  then bergegas balik rumah untuk packing2 kain baju sebab dalam jam 7pm kazen aku bakal amik aku kat rumah tuk mengerah tenaga di majlis kawin dia..Yerlah anak tunggalkan..

Sabtu pastinya ke Majlis Persandingan belah pompuan kat Papar.. jauh gak dalam 1 jam baru sampai.. sempat la aku lapar dalam perjalanan .. dan aku rasa kena bawa stock makanan ringgan la masa nih.. hari tue masa menghadirkan diri di majlis pertunangan diorang, aku tak bawak makanan.. lapar jadinya..

Ahad pula, Majlis Persandingan belah lelaki, kat rumah kazen aku tue la.. macam biasa, Majlis konpem sampai tengah malam.. Tapi aku tak bercadang untuk stay sampai majlis selesai, sebab isnin aku kan kerja..kalau dapat, aku nak balik malam tue jugak.. muhahha.. Lagi pun Adek aku hadir gak kat Majlis tue, so boleh dia ambil port dalam acara pembersihan nanti.. keh3.. kira okeh la kan ada gak wakil..  

Ups.. dah 5.30am..lain hari baru sambung membebel lagi.. bubbye!..

2 Orang yang Rajin:

Mastuera said...

waalaikumussalam kak.

aikk..penat x abis2 lagi ke nie? ekeke.

Buuwa said...

@Mastuera
dah abis dah penatnya.. malas nya yg x abis2 lagik nih.. huahuahu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

More Easy to Blogwalking if your link was here...! ahaksssss...