Isi Perut BeLog Ini..

Sahabat Alam Belog

07 July 2010

Aku dan Mereka | Club s, d or t ?

Fb Wall statement ira miera . . 
"betul kah?"

Statement apakah ini..ermm.. Acctually  tak tahu pun apa yang "betul kah?" tuh...
hanya sekadar meneka.. otak direct mefikirkan tentang cahaya mata??? waaa.. mentang2 la ira dah kawin..cepat saja kami buat kesimpulan.! Ira baru bertukar title Cik.Ira-->Pn.Ira.. baru 26 hari kalau tak silap... tapi benda tuh tak mustahilkan...bunting pelamin la katakan.. :)

Ira yang dah kawin , tapi kami yang belum kawin pulak yang  excited..bestkan dapat member yang CARE macam kami2 nih..hehe..Upss... yang pasti Eran yang mulakan dulu.. mentang2 la ira housemate dia kan..heheh...


Aku sekadar menokok tambah.. menambah perisa..(bab nih memang suka tapi tak la sampai jadi batu api tak berasap..)  then di lengkapkan lagi dengan kemunculan komen2 dari zuni yang duk kat perlis sana..dan wahida kat damansara..bertambah2 kecoh fB ira kitorang.. serangan beberapa penjuru nih..( bangi - damansara - perlis - johor ) hebatnya fb nih kan..hehhe..dari bab bunting pelamin, masuk bab kawin .. bab anak..nasib  baik tak sempat bincang nama anak2! 


Dari perdebatan kat wall ira hari nih secara tak langsung wujud pulak club2 baru...kononnya 3 jenis club...


club s (single) --- for me, eran & wahida .. 
club d (double) ---ira + husband
club t (triple) --- zuni + husband + anak


Macam-macam hal lah diorang nih. .suka-suki jerr..kan2.. 
wahid pulak bagi petua tuk dapat anak berselang laki dan pompuan . . ilmu nih wahid dapat masa pergi kursus kahwin hari tuh( tah bile dier gi... saya pun tak tau..kawin nyer tak lagi pon.hek3 ).. Wahid send kat inbox fb.. Baca sekali imbas je pon sebabnya masih jauh perjalanan  ke alam itu.. belum ada perancangan lagi..dah kawin nanti baru buka balik petua tuh ya...
Saat2 macam nih membuatkan rasa rindu dengan member2 study dulu , member2 kbh..  bercerita kat fb macam  cerita face to face je.. masing2 lincah berbalas komen... tak nak kalah! celoteh2 tak pernah habis.. kalau berkumpul semula confirm 7 hari 7 malam pun cerita tak kan ada penghujungnya..ada saja topic yang akan di debatkan..dengan adanya tenet ni ,dapat jugak kami lepaskan rindu antara kami... ' jauh di alam nyata .. dekat di alam maya..' heheheh


p/s : upsss... andaian kitorg salah sebenarnya.. ira tak pregnant lagi la.. o_O ..

6 Orang yang Rajin:

wahidA said...

Pastinya saat ini kita masih dalam club "S" huhu..
Ira setakat ni masih dalam club "D"... Zuni pun masih belum bertambah2..hehe
Semoga lepas ni akan ada berita gembira untuk kita semua..InsyaAllah..

buuwa said...

ya.. masih static di club S.. bila mo berubah nih?? cewaahhh.. cam aku yg p meminang! heheh.. pa pon, terbaek tuk smua deh!!!

ariana said...

wahhh..ada name aku 2..aku still club d lagik..huhu..xsabar nk naik ke club t..hehe..ko cpt2 la nek ke step club d..

Anonymous said...

WAH2... zni msh lg ditahta teratas ye...meh le join club zni yg keseorngn ni.....zni kesepian dlm keriangan DANISH

Novelgurl said...

Salam..err..awk umr bape sbnrnya nie ? XD

buuwa said...

ira sabarr... ok dr kitorng yg static kat club s.. hahahha

zuni ..pendahulu carta.. hak3..

novelgurl... agak2 brapa ekk...;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

More Easy to Blogwalking if your link was here...! ahaksssss...